des 162014
 
MArked og attraksjoner

MArked og attraksjoner

I denne førjulstiden så hadde jeg meg en liten tur til London, og da var et besøk på julemarkedet i Hyde park obligatorisk. Jeg har vært der noen ganger i tidligere år, og har inntrykket av at det har vokst trutt og jevnt, og dekker nå et veldig stort område sentralt i Hyde park.

luksus sjokolader

luksus sjokolader

Julemarkedet er til de grader populært, tusenvis av mennesker fylte gatene mellom alle bodene. Det er hundrevis av boder hvor de selger alt mulig rare ting, veldig mange hjemmelagde og unike ting, mesteparten laget av britiske kunstnere/artisaner/håndverkere.
Vi endte opp med å kjøpe lokale cheddar oster fra forskjellige regioner av England. Dette var noen luksuriøse og dyre oster som man ikke finner på en hvilken som helst butikk i England, og de smakte fantastisk godt. Det var en slik ost som man bare kan fortsette å gomle på til man sprekker.

 

Julemarkedet er også et lite mekka for mat,mest av den usunne typen. Hele markedet er satt opp til å etterligne tyske julemarkeder, i både mat,drikke og underholdning.
Bratwurst, folk i lederhosen  ,og jodling over høytaleren hører til noe av et som blir gjort for å etablere dette som et hel-tysk arrangement!

Inngangen

Inngangen

En annen ting som gjør dette markedet verdt å besøke er ølservering. Og da snakker vi selvsagt om skikkelig ølservering fra store tyske glass, ikkeno slikt 0,4 liter tull som de driver med i Norge. De serverer selvsagt også varme drinker,med alkohol,og uten. Mulled wine  er ganske vanlig. Det er nesten som gløgg, bare mer fokus på vin,krydder og rosiner, og ikke så mye sukker som gløgg. Alle pubene her er selvsagt tyske, med tilhørende ompa-lompa musikk.

Julemarked i full sving

Julemarked i full sving

I år har det vært usedvanlig varmt i London gjennom hele november/desember. Dette er selvsagt sant for alle land i verden ettersom den globale oppvarmingen  endelig viser sitt stygge ansikt.

I alle tilfelle så fikk vi ikke like mye julefølelse denne gangen som tidligere år når vi har vært der. Grått vær og pøsregn gir simpelthen ikke den samme julefølelsen som frost og snø, slik som det har vært alle foregående år på den tiden. Markedet heter tross alt «Winter wonderland» !

 

 

 

 

Markedet i Hyde park er mer enn bare et marked, det er en fornøyelsespark i tillegg !

På vei gjennom Hyde park

På vei gjennom Hyde park

det var ganske imponerende å se hvor mange forskjellige greier de har der, alt fra tekopper og pariserhjul til pirathule og en dings som skyter deg 100 meter opp i luften og tilbake. De har også skøytebane, og akrobatikk show.

Her er den offisielle informasonsiden;  Winter wonderland

Du vil også like disse inleggene:

  • ingen relaterte innlegg
 Posted by at 7:30 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)