jan 162017
 

Etter revolusjonen i 2012 har Egypt aldri tatt seg helt opp igjen med turismen. Det har vært, og er fremdeles mye uro i deler av Egypt. Men de aller fleste egyptere er rolige og vennlige folk, som ønsker turister velkommen. Nesten 900 000 britter besøkte Egypt i 2015, alle uten noen større problemer.

Jeg dro fra Oslo til Egypt med et charter selskap i september 2016,og igjen nå i April 2017.I september fikk Meg og en kompis flyreiser og en uke på hotell for litt over 2000 kroner, mens I April betalte jeg 3000,men fikk da et mye finere hotell (5 stjerner). Dette hadde nok ikke vært mulig om etterspørselen på reiser til Egypt hadde vært litt høyere. Flyet var ikke engang halvfullt, så både meg og kompisen kunne ligge over 3 seter å sove, og jeg opplevde akkurat det samme i april 2017.

Hurghada gater

Hurghada gater

Vi bodde på et hotell midt i sentrum av Hurghada. Her vandret vi rundt som vi ville uten at vi på noe tidspunkt fryktet for sikkerhet. Selv på kveld/natt så var det godt opplyst, og de eneste som kontaktet oss var Egyptere som prøvde å selge diverse juggel. Det vil alltid være masse folk som roper etter deg på gaten, noe som kan være irriterende, men absolutt ikke noe sikkerhetsproblem.
Vi så så veldig få andre vestlige turister, men alle hotellene var fulle av egyptiske turister.
Det er andre deler av Hurghada hvor det er mer store hoteller, og all-inclusive resorter. Det er der de fleste vestlige turister bor, men hvis du velger de rimeligste hotellene, så ligger de mer spredt.
Den neste Egypt turen min var til Sharm El Sheik, der var det en del flere turister, men stort sett bare russere og ukrainere.

Sinai halvøyen er generelt regnet som utrygt. Det er fordi det er mange muslimske terroristgrupper der. I Oktober 2015 var det et fly fra Sharm El Sheik som krasjet. Myndighetene konkluderte med at det var terror. Etter det så har det vært svært begrenset med fly som drar til Sharm. Mange av charter selskapene stoppet tilbudet dertil.
vlcsnap-2017-04-22-13h15m36s805
Reiserådet fra britiske myndigheter advarte e periode mot å fly til Sharm, men sa at det var helt greit å dra der. Oppdateringen nå i 2017 er at det ikke er noe problem å fly der lenger. En annen mulighet er å fly til Hurghada og ta båten over fjorden. Det har jeg selv gjort, og det gikk veldig greit. Det er mye sikkerhet rundt og i Sharm. For 3 måneder siden (januar 2017) ble flyplassen på Sharm reåpnet for turister. Jeg var kjapt ute med å kjøpe bilett. Dette er en fantastisk tid å reise på; både fly,hotell og dykking er bunnpris. Jeg fikk dagsturer på havet med 2 dykk og all mat inkludert for 200 kroner dagen!

billig dykking

billig dykking


Reiserådene advarer også mot å dra til hele vest-Egypt, det vil si alt som er vest for Nilen. Det er ikke så veldig mye å se der uansett.  Turistområdet rundt Nilen, som inkluderer byene Luxor og Aswan, er ikke farlig å dra til. Der har man veldig mye fine ruiner, pyramider, sarkofager og utrolige arkeologiske underverk. Valley of the King og valley of queens er verdt å få med seg.
Vannpipe og hummus !

Vannpipe og hummus !


Det er også verdt å ta en seiltur på Nilen, det er en veldig fin opplevelse.
Dette kan faktisk organiseres fra Hurghada for en veldig billig penge. Bussturen er ca 4-5 timer.
Luksus på salg

Luksus på salg

Det er ikke noe spesifikt reiseråd mot Cairo. Som turist er eneste grunnen til å reise der for å se nasjonalmuseumet og pyramidene. Dette kan også gjøres organisert fra Hurghada. Cairo er en by med over 20 millioner mennesker, så man må selvsagt ta forholdsregler når man besøker en slik metropol. Det er mange områder man ikke bør bevege seg rundt i på kvelden.

Det er mye politiske protester i Egypt. For all del unngå store folkemasser som dette. Mange kriminelle ser dette som en mulighet å rane/angripe/voldta turister.

Du vil også like disse inleggene:

  • ingen relaterte innlegg
 Posted by at 11:54 am

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)