apr 062013
 

Taganga  Big Boss

Taganga var deilig for 2 uker med etterlengt hvile. Det er tøft å være langtids-reisende, ikke noen dans på roser slik som alle tror. Etter 4 måneder med utallige øyer, og enda flere strender i Karibien så var det endelig på tide med litt ro og hvile.

Torunn på jakt etter bolig

Torunn på jakt etter bolig

Første natten bodde vi dypt inni fiskerlandsbyen i et ombygd privathus. Dagen etter flyttet vi til et hotell som lå rett over stranden og hadde utsikt over hele landsbyen, et bedre sted å tilbringe våre deilige hviledager.
Taganga er en rolig liten fiskelandsby med en liten promenade gate med diverse restauranter og myriader av dykkebutikker. Mesteparten av landsbyen er bare gamle privathus langs hullete grusveier.

Taganga bukten

Taganga bukten

I de siste årene har det kommet en storm av backpackere og invadert den lille byen. Det har medført en hel turistindustri med drøssevis av hosteller og flere klubber og barer, alt takket være Lonely planet som har promotert det som et fint sted for et beach-party.
Det er også promotert som et av verdens billigste steder for dykking og for å ta dykkekurs; en av grunnene til at vi dro der. Torunn begynte på redningsdykker kurs, mens jeg som allerede er Divemaster hadde bare lyst å dykke masse.
Det ble 4 dager med masse dykking og kursing, som var mye moro, men kom litt i veien for planene om avslapping.

Liten boks fisk

Liten boks fisk

Dykkesenteret var veldig bra, de hadde sin egen lille strand i nasjonalparken hvor alle dykkene ble gjort. Der fikk vi sitte å spise lunsj i mellom dykkene. Det var greit for meg som kunne sitte og se på Torunn slite og styre med å redde diverse paniske folk i overflaten på redningsdykker kurset. Dykkene var ikke av de beste jeg har hatt, men likevel ganske mye moro. Mye forskjellig fiskeliv og koraller, men dårlig sikt.
På dykkesenteret hadde de en svær Arapapegøye som var utrolig sosial og full av fanteri. Han sto på en rist rett over der alle dykkerne gikk forbi, og han synes det var toppen å snu seg opp ned og bite folk i hodet. Noen ganger lot de ham løpe rundt på gulvet, og da var hans største kilde til underholdning å bite tærne mine og tygge på sandalene.
Det er ikke en type pappegøye som noen burde ha som kjæledyr ettersom de faktisk lever vilt i naturen i både Venezuela og Colombia, og de er nesten utryddet grunnet folk som fanger dem og selger dem som kjæledyr.

Stig med en ny venn

Stig med en ny venn

Etter dykkingen så hadde vi 10 late dager i hengekøyen med utsikt over Taganga. En dag begynte jeg å kjede meg så jeg fant en utfordring til meg selv; å svømme over hele Taganga fjorden og tilbake igjen. Jeg er ikke den beste svømmeren, men utrolig nok overlevde jeg utfordringen. Det var sikkert nærmere 2 kilometer, og hele tiden var jeg i fare for å bli kjørt over av båter, bli spist av haier, eller drept av giftige maneter.
Det verste som skjedde var egentlig den dagen jeg hadde bestemt meg for å svømme over fjorden for andre gang. 1/3 av turen over kjente jeg at kroppen min ble angrepet av diverse slimklumper. De angrep fra alle kanter. Jeg prøvde å svømme fortere, men de små svina fulgte etter meg. Det var litt freaky, så jeg svømte inn til stranden og kom meg tilbake på land, hvor jeg hører hjemme.
Skapningene som hadde angrepet meg er en spesiell type nakensnegler som vi så veldig mye av i Taganga. De var annerledes enn noe jeg har sett før, men ganske stilige. De er ca 10 cm lange og svømmer i de fri vannmassene med 2 svære vinger slik at de ser ut som en liten rokke. Det var sesong for dem når vi var i Taganga, noe som var åpenbart når vi så at det var tusenvis av døde og halvdøde snegl langs stranden. Lokal ungene rullet dem sammen i en ball og kastet dem på hverandre. I et tilfelle satt meg og Torunn og leste når vi plutselig ble truffet av en ball med sjøsnegler. Noen av drittungene synes det var morsomt å kaste levende vesener som en snøball på oss. De skulle fått juling hvis jeg hadde fått tak i dem!

Øgle på svømmetur

Øgle på svømmetur

Den ene dagen når jeg var på stranden så jeg at det var full brann i åsen der hvor hotellet vårt var.

Torunn reddet en iguana

Torunn reddet en iguana

Brannen var ganske svær, og nærmet seg hotellet, så jeg gikk tilbake for å se om alt var greit. Folka i resepsjonen virket ikke så veldig bekymret selv om det var røyk overalt…så jeg tenkte at det her må være greit. Jeg satte meg i en hengekøye for å følge med på brannen, og etter 5 minutter dukket en antikk brannbil opp. De heroiske lokale brannmennene satte igang med å pumpe vann på hele området. De var alle dekket i røyk, og ingen hadde på maske. Det kan umulig være sunt.
Taganga var et fint sted, og det var ikke på langt nær så mange turister som jeg hadde forventet etter å ha lest om stedet. Det er ihvertfall ingenting i forhold til Cartagena. Etter 4,5 måneder med øyhopping skulle det bli den siste karibiske stranden av en veldig lang rekke.

Karneval i Barranquilla   Hell Boy

Siden det var februar og karneval tider så kunne vi nesten ikke gå glipp av verdens nest største karneval som var i en by som heter Barranquilla, kun 3 timer fra Taganga. Vi dro der første dagen av karnevallet. Det var ingen hoteller ledig i byen, så vi måtte legge sekkene våre igjen på busstasjonen mens vi dro for å se karnevallet. Et annet alternativ ville vært å ta inn på et av byens mange sleazy times-hoteller. De leier som regel ut rommene med timespris til horekunder, men er ofte villig til å leie ut rommet over natten til desperate turister.

fargefull parade

fargefull parade

Vi tenkte at det er like greit å bare bli der en dag, oppleve litt av moroa, og ta nattbussen videre sørover på kvelden.
Gatene var fulle av festkledde dansende mennesker og partystemningen var høy. Vi hadde desverre ikke funnet noen kostymer ettersom vi bestemte oss for å dra der litt Last-minute. Vi var uansett en attraksjon for de lokale som sto i kø for å ta bilde av oss. En haug med tenåringsjenter synes det var kjempegøy å posere for bildet sammen med to vaskekte «gringos» med blå øyne(Stig) og blondt hår(Torunn). Litt rart med tanke på alle de folka der som hadde på seg de sykeste kostymene som var mye mer interessante å ta bilde av.
Hele stedet var totalt kaotisk, og smellvarmt. Det var ikke mange turister utenom oss der, noe som var litt dumt ettersom veldig mange lokale hadde spraybokser med skum, og ingenting er mer morsomt enn å dynke en «gringo».

Stig med karnevalmann

Stig med karnevalmann

Gatemat var OVERALT, kjøtt på pinne, stekte pølser med yucca, ferskpresset juice, ugjenkjennelige stekte organer og andre delikatesser. Det er ingen som skal gå sulten på karneval ihvertfall!
Det var tjukt med folk rundt prosesjonsgaten, så jeg hadde hele tiden hånden over lommen hvor kameraet lå ettersom det er det ideèlle stedet for tyver. Folk vil ta bildet med utlendingene. Folk vil ta bildet med utlendingene.Det var helt umulig å se prosesjonen uansett hvor vi plasserte oss, men vi la merke til at det var mye færre folk på andre siden av gaten. Vi gikk rundt hele prosesjonen til andre siden av gaten hvor vi fort fant et sted hvor vi kunne se alt sammen. Grunnen til at det var færre folk der er at solen sto rett mot den siden av gaten, og det var ingen skygge. Det var litt tortur, men vi fikk sett en del artige karnevalfolk.
På kvelden etter prosesjonen var over satt tusenvis av folk på plastoler rundt diverse puber som spilte høy salsamusikk. Alle koste seg med Aguardiente (lokal billig sprit) eller øl, og hele familien var på dansegolvet.Vi sa farvel til kysten og hoppet på en nattbuss som gikk sørover, opp på fjellene.

Andre bra artikler:

 Posted by at 3:13 am

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)