mar 052014
 

 

Beste dyreopplevelser på reisen

Dette er en artikkel dedikert til de beste dyrebildene og opplevelsene vi hadde på reisen rundt Jorden. Alle opplevelsene og bildene er fra dyr vi har sett i sine rette habitat(innkludert dyr vi har behandlet på klinikker).
Både meg og torunn er veterinærer og derfor setter vi ekstra mye pris på å se dyr i sine naturlige habitat. De 3 prioriteringene vi har når vi kommer til nye land er; Treffe lokale folk, spise lokal mat, og se spesielle dyr fra hvert land.
Her er noen av de beste dyreopplevelsene på reisen;

1. Close-up møte med nursehaier,karibiske revhaier og sjøkuer I Belize. Vi møtte veldig mye forskjellig fisk og koraller i Belize, men disse 3 gjorde mest inntrykk. Nursehaiene og revhaiene traff vi på en snorkletur, mens revhaiene så vi når vi dykket på blue hole.

Klappe nurse-shark

Klappe nurse-shark

Stig og sjøku

Stig og sjøku

2 Iguanaer i Mexico og Curacao. Iguanaer og andre øgler så vi i mange forskjellige land på reisen, men de gjorde mest inntrykk på disse to stedene. I Cancun kunne man ikke gå 10 meter langs fortauet uten å nesten tråkke på en solslikkende iguana. På Curacao traff vi en gruppe med iguanaer som var mer eller mindre vante med folk. På en liten kafè der hadde jeg 5 av dem klatrende opp beinet mitt på jakt etter pommes frites!

Svømmende øgle i Colombia

Svømmende øgle i Colombia

Stig og Iguanen

Stig og Iguanen

Torunn og øgle

Torunn og øgle

3. Nebbdyr i Eugunella parken i Australia. Vi letet etter nebbdyr på mange forskjellige steder på roadtrippen vår i Australia. Hver gang jeg så en bekk så stoppet jeg bilen og hoppet uti i jakt etter dette sære pattedyret. Når vi endelig fant dem så var det i en park som er kjent som et av de stedene med høyest sannsynlighet for å finne dem. De har til og med nebbdyr skilt der!

nebbdyr!

nebbdyr!

4. Alligator i Miami og Cayman krokodille i Ecuador. I Miami dro vi på luftbåt tur gjennom Everglades myren. Der er det tjukt med alligatorer, så vi ble ikke skuffet der. I Ecuador var vi i Cuyabeno parken og lyste etter krokodiller på kvelden. Vi så kun 2 gigantiske øyne som tittet tilbake på oss. Det som var mest sprøtt var at krokodillen lå 200 meter fra der vi hadde badet kvelden tidligere(noe som forsåvidt også var tilfelle for pirahayaen som vi fisket)

Stig,krokodille og krokodille-passer

Stig,krokodille og krokodille-passer

Krokodillen

Krokodillen

5. Dvergaper i Brasil. Disse var definitivt de søteste og minste apekattene jeg noensinne har sett! . Når vi gikk opp langs stien til sukkerfjellet i Rio så krydde det av disse små skapningene.Jeg klarte til og med å få en av dem til å holde meg i fingeren. Jeg har sett veldig mange aper i min tid, men disse var de beste.

Mini Brasil Ape

Mini Brasil Ape

Får kontakt med apen

Får kontakt med apen

6. Kondorer og ørner i Peru. Vi så Kondorene ved Salkantay fjellet på vei mot Macchu Picchu. Det er andre steder hvor man kan se mye flere kondorer, som feks. Colca-dalen i Sør-Peru, men vi valgte å ikke dra der grunnet urimelige prisnivå.

Kondoren

Kondoren

Flygende kondor

Flygende kondor

7. Dovendyr i Ecuador. Jeg har alltid hatt en fasinasjon med dovendyr(kanskje fordi jeg er litt dovendyr selv) og var veldig glad for at vi fikk sett en av de sjeldne latsabbene i nasjonalparken i Ecuador. Jeg har tidligere hatt nærkontakt med disse på et redningssenter i Costa Rica.

Dovendyret i Ecuador

Dovendyret i Ecuador

8. Orangutanger på Borneo. Det var et naturlig høydepunkt å få sett de utrydningstruede orangutangene når vi besøkte Borneo. Mesteparten av Borneo var bare palmeolje plantasjer, og et virkelig bedrøvelig syn. Det var fint å se at det var noen fornøyde orangutanger i den lille beskyttede regnskogen som er blitt satt av for dem.

Orangutanger på Borneo

Orangutanger på Borneo

9. Neseaper på Borneo – Disse har et fantastisk komisk ansikt som alltid har et utrykk som om de er litt forsmådd. De finnes kun på Borneo, og er ganske sjenerte. Vi var heldig som fikk sett dem i 2 forskjellige nasjonalparker på forskjellige steder på Borneo. Det var også veldig mange frekke macaquer på Borneo, men disse er overalt, og ikke så veldig interessante.

Neseapen

Neseapen

10. Koalabjørn i Australia – På hele reisen fra Sydney til Cairns letet vi etter Koalabjørner i enhver skog hvor de liksom skulle finnes,uten hell. Når vi endelig fant en så var det på Magnetic island utenfor Townsville. De sover 22 timer i døgnet og kan være veldig vanskelig å finne. Vi fant en som var rullet sammen som en ball og lå langt oppå en grein. Egentlig helt utrolig at vi klarte å finne den. Koalaen var veldig søt.

Koala bjørnene

Koala bjørnene

11. Pappegøyer på Dominica – Vi så forskjellige pappegøyer i mange land(spesiellt Australia) , men disse grønne Dominica-pappissene gjorde mest inntrykk. De er veldig sjeldne, og vanskelig å finne. Vi var helt alene i regnskogen og listet oss gjennom uforsert skog for å finne dem. Vi fulgte skrikene, og til slutt så sto vi rett under dem!

Dominica pappegøye

Dominica pappegøye

12. Pungdyr på Magnetic island – Dette var mildt sagt en Ganske surrealistisk opplevelse. Vi sov i telt på øyen og bel vekket på natten av 2 par store,lysende øyne som sto i ytterteltet vårt og prøvde å grave seg inn til innerteltet. Vår feil siden vi hadde en pose med mat der. Vi så en som hadde forvillet seg ut på dagtid. Den sp mildt sagt ganske sær ut.

Pungdyret

Pungdyret

13. Ouzo bjørn på fjelltur i Salento,Colombia. Denne raringen traff vi på en liten gård langt oppå fjellet i tåkeskogen. Jeg passet mine egne saker(som akkurat da var å finne ut av hvordan sjokoladedrikk med ost i skulle best konsumeres) når jeg så denne langsnutede bjørnedyret krangle med en hane over en brødskalk.

Dyret i Colombia

Dyret i Colombia

Dyret og en hane

Dyret og en hane

14. Skorpion i dusjen ved Lago Bacalar i Mexico. Ingen ble skadet heldigvis!

Skorpion

Skorpion

18. Cookaburraer I Eugunella I Australia. Disse fuglene er rare, for å si det mildt. De virket søte til å begynne med, helt til jeg skulle til å spise en deilig skive med sjokoladepålegg og en av fuglene rev den ut av hånden på meg. Etter det var vi under konstant angrep, og når jeg prøvde å jage dem vekk så bare lo de av meg. Ondskapsfulle fugler!

Cookaburraer...farlige...

Cookaburraer…farlige…

Stig og sprø fugl

Stig og sprø fugl

19. Slange på doen vår på Koh Lanta,Thailand. Vi bodde i en bungalow som var veldig «open-plan» i Koh lanta. Det var et stort hull i bambussen hvor både katter,frosker og øgler kom på besøk. En morgen når jeg skulle på do kom en stripete rød slange snirklende inn. Jeg ba den dra sin vei, og han gjorde akkurat det. Høflig slange.

Slange

Slange

20.kenguruene I Australia – Det er vanskelig å slutte å stirre på disse elegante pungdyrene når de dukker opp rundt solnedgang. Jeg ble like fasinert hver gang jeg så en av dem hoppe rundt på jakt etter godt gress.

Kenguruer i bushen

Kenguruer i bushen

Kenguru med baby

Kenguru med baby

21. Hilse på gigantisk Hawksbill skilpadde på Great barrier reef.
P1050191

22. elefantskrubbing i Kambodsja

Torunn vasker elefant

Torunn vasker elefant

Bonusopplevelsen;

23. Møte med Mantaer i Thailand! Lar videoen snakke for seg selv!

Du vil også like disse inleggene:

  • ingen relaterte innlegg
 Posted by at 8:19 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)