feb 042015
 

1. Suomenlinna fortet og fergeturen dertil
– Dette er nok det mest besøkte stedet blant turister til Helsinki. Det er en veldig fint,og billig, fergetur. Jeg synes det er en spesielt fin tur på vinteren når isen ligger over fjorden og frostrøyken ligger over vannet. På vinteren er det lavsesong for turister og når jeg var der i januar så var jeg omtrent den eneste turisten på hele øya. Det er gratis å gå å vandre rundt fortet,men museumet koster noen euro.Det ble bygget i 1748 for å beskytte byen mot russerne.

Fergetur!

Fergetur!

Suomenlinna på vinterstid

Suomenlinna på vinterstid

Helsinki sett fra fergen

Helsinki sett fra fergen

 

2. Torni hotel tower utsiktspunkt.

I over 50 år var dette det høyeste bygget i Finnland, men det er fremdeles det beste stedet å få en oversikt over byen. På toppen av tårnet er det en bar, hvor man kan nyte en øl med veldig bra utsikt. Toalettet her er visstnok veldig kjent(så kjent som et toalett kan bli) fordi det er et stort vindu med bra utsikt.

Utsikt fra Torni tårnet

Utsikt fra Torni tårnet

 

 

3. Kirker;

Den lutheranske katedralen: Står som en bastion midt i bykjernen. Senatsplassen foran kirken er det naturlige stedet å begynne en sightseeing dag i Helsinki.

Senatsplassen med lutheransk katedral

Senatsplassen med lutheransk katedral

Det er kort distanse fra der til «The rock church» – en kirke som er bygget inn i harmoni med fjellet, spesiell stemning.
Det er heller ikke langt til Den russisk ortodokse kirken som står på en topp ovenfor havnen med god utsikt over byen.

Russisk orthodox kirke

Russisk orthodox kirke

Kamppi Chapel of Silence er en kirke som ikke ligner noen annen kirke. Det er verdt å ta en trur til den bare for å se arkitekturen.

 

 

4. Sauna utenfor byen –

Man kan liksom ikke besøke Finnland uten å ta en tur innom en sauna ! Det er en håndfull med gode saunaer i nærheten av sentrum. Sauna Sera er bra fordi det ligger rett ved en innsjø slik at man har muligheten for litt isbading på vinteren.Det er 5 forskjellige rom, 2 vedfyrte saunaer. Det er separate dager for menn og damer,og ifølge tradisjonen så må man være naken.
Kotiharjun public sauna er en sauna som er litt nærmere bysentrum, og hvor de har separate rom for menn og damer, slik at man faktisk kan gå der sammen med kjæresten.

Saunamoro !

Saunamoro !

 

 

5.Esplanaden –

En veldig fin og rolig måte å oppleve Helsinki på er å spasere langs esplanaden, og kanskje stoppe for kaffe og kaker på en av de mange fortausrestaurantene.. Her er en liten park hvor bohemene henger, og hvor gatemusikanter samler seg i sommermånedene. På sommeren setter de opp boder langs parken hvor man kan kjøpe lokal mat,kaker,frukt og suvenirer.
Langs denne gaten finner man alt man ønsker av shopping,alt fra store kjøpsenter til små koselige hjørnebutikker.

Helsinki esplanade

Helsinki esplanade

Handlegate Helsinki

Handlegate Helsinki

 

 

6.seurossari open air museum-

en veldig fin utflukt fra byen ut på en liten øy. Kun åpent i sommerhalvåret. Her har de satt opp en liten bygd som viser tradisjonelt finsk bygdeliv og verdier. Det er en lærerik og interessant måte å forstå finnene, og det er veldig nær sentrum av byen!

Open air museum

Open air museum

Seurasaari museumet i full sving

Seurasaari museumet i full sving

 

 

7.national museum of Finnland
her er masse bra utstillinger for dem som vil ha en kronologisk forståelse for Finlands historie fra steinalder til moderne samfunn. De har også ofte interessante midlertidige utstillinger. I motsetning til Seuossari så er det åpent året rundt.
Det som er artig med dette museumet er at det er mange interaktive utstillinger,slik at det blir litt mer interressant for barn,og for folk som lett kjeder seg.

Museum

Museum

nasjonal-museum i Finnland

nasjonal-museum i Finnland

 

 

8.Hakaniemen torikatu marked
Fint lite marked som er mindre «turistifisert» enn andre steder. Her går de lokale for å kjøpe ferske råvarer og tradisjonelle finske måltider. Det er masse kafeèr og bakerier her hvor man lett kan fordrive tiden med å se på folk mens man nyter finske kaker. Det er også mye suvenirer og slikt her,og kan være litt billigere enn suvenir-butikkene i sentrum.

hakaniemi markedshall

hakaniemi markedshall

Inni markedshallen

Inni markedshallen

 

 

9. Sinebrychoff Park

en perfekt hangout på sommeren når det er sol og varmt. Her kan man fort bruke en hel dag på piknikk og gjøre litt «people-watching». Noen ganger så er det også show med omreisende akrobater her.
På vinteren er det ikke fullt så attraktiv, men parken brukes en del til sledekjøring når det er snø.

Folk i parken på en fin sommerdag

Folk i parken på en fin sommerdag

 

 

 

10. Linnanmaki Amusement Park
En av de største fornøyelsesparkene i Finnland, masse forskjellige attraksjoner,blant annet en berg og dalbane laget av tre. Det koster ikke noe å komme inn,kun om man ønsker å prøve de forskjellige attraksjonene. Fint sted å tilbringe noen timer,spise is,få opp adrenalinet og se på folk og fe.

linnanmaki fornøyelsespark

linnanmaki fornøyelsespark

Du vil også like disse inleggene:

  • ingen relaterte innlegg
 Posted by at 10:16 am

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)