des 252015
 
El Salvador

El Salvador

Hvordan komme seg til El Salvador?
Hvis du har tid til å reise rundt litt i mellom Amerika så vil jeg anbefale å fly inn til et sted hvor det er mer «normalt» for turister å dra. Det blir billigere enn å finne direktefly til El Salvador,og det er en mulighet for å få besøkt litt flere spennende steder.. Jeg dro med et relativt billig fly(4000kr t/r Bergen-Cancun) til Mexico, slappet av der noen dager også fløy jeg Til Guatemala(2000kr t/r) fra hvor jeg tok en buss videre til San Salvador(5 timer, ca 300kr for luksus!)

 

Hvor lang tid trenger jeg der?
Jeg ville anbefale i hvert fall en uke. 10 dager er bedre hvis du har nok tid.bu

 

Hva i alle dager skal jeg finne på i El Salvador ?  

El Tunco Surfe-Strand

El Tunco Surfe-Strand

Det er mye å se i El Salvador,både natur,festing og uteliv,vakre landsbyer, laguner,vulkaner, og artige aktiviteter som surfing og zip-lines.
Det meste skjer i vest og sentral El Salvador. Det er også noen fine landsbyer i Nord, men de er veldig like til landsbyene man opplever i vest.
Jeg vil anbefale å prøve å bli kjent med noen lokale Salvadorere, spesielt hvis du ønsker å gå ut i San Salvador og Santa Tecla. Jeg la ut en liten notis på Couchsurfing, og fikk nok av respons fra hyggelige lokale Salvadorere som ville tilbringe tid med meg. Jeg bodde på et hostel, fordi jeg også hadde lyst å treffe noen andre reisende. Så jeg endte opp med en salige miks av turister og lokale. Jeg tok med meg to amerikanske jenter jeg traff for å møte Julio fra couchsurfing. Vi traff ham, og 4 av vennene hans, og vi endte opp med å bli en stor og artig gruppe som gikk ut sammen.

Meg og gjengen fra San Salvador

Meg og gjengen fra San Salvador

Vi dro til et veldig trygt og moderne område som heter Santa Tecla, hvor vi hoppet fra bar til bar, og fikk sett 4 forskjellige barer før kvelden var omme.

Er det trygt i El Salvador?
Ja, og nei. Man bør hele tiden være bevisst på at det er mye uroligheter i dette landet når man reiser rundt. Det er en reel risiko for å bli ranet. Ta råd fra de lokale. Jeg vil ikke anbefale folk som ikke har noe erfaring med backpacking/selvstendig reising å dra her. Se egen artikkel om sikkerhet her.

 

 

Steder som er verdt å få med seg:

Ruta de flores(blomster-ruten):
Dette er en av høydepunktene i El Salvador. Det er et veldig naturskjønt område som er omringet av vulkaner, kaffeplantasjer og vakker natur. Jeg vil absolutt anbefale å prøve å planlegge det slik at du er der i en helg. Det er da det er mest aktivitet på markedene, og det spennende mat-markedet i Jujaya har mest å tilby. Der kan man finne mange Salvadorske delikatesser som kan være vanskelig å finne i resten av landet.

Landsby på Blomsteruten

Landsby på Blomsteruten

Det er lett å ta de lokale bussene mellom landsbyene, og det er hosteller og hoteller i alle landsbyene langs denne ruten.Det er mange aktiviteter i området; zip lines, hesteriding, besøke kaffeplantasjer og sjekke ut artisan markedene.

Dekorative bygninge i Ataco

Dekorative bygninge i Ataco

Jeg bodde på et veldig fint hostel i Jujaya, som er en by jeg absolutt ville anbefale å basere seg i. Husk en genser, det blir litt kaldt der på kvelden.

 

Puerto Libertad og strendene rundt:
En stor andel av backpackerne som ender opp i El Salvador kommer her utelukkende for surfingen. Det er egentlig relativt typisk for sentral Amerika, nok av surfebomser. Libertad i seg selv er ikke så mye å skryte av, det er bedre å dra ut til en av strendene i utkanten. Playa El Tunco, Zonte og Suchal er de mest populære.

El Tunco promenade

El Tunco promenade

Solnedgang El salvador kysten

Solnedgang El salvador kysten

Playa El Tunco har etablert seg som en liten fri-sone for backpackere, og har en skikkelig chill vibbe. Det er to ting som gjelder her; surfing og festing. I helgene flokker Salvadorere ned her fra San Salvador for å få litt beach-time, og litt festing. Så i helgene kan det være lurt å bestille på forhånd. Vi kom der på en lørdag ettermiddag, og hadde litt problemer med å finne et sted å bo.
Tunco er et bra sted å lære å surfe også ettersom det er relativt billig. Det koster ca 10$ for en time opplæring, og 10$ for et brett for en dag. Sjekk brettet nøye, for de prøver ofte å lure deg ved å si at du har laget riper og slikt på brettet. Jeg måtte betale 30$ ekstra(7 dager lønn i El salvador) fordi de påsto at jeg hadde bulket brettet mitt.

Surfing

Surfing

San Salvador:
Kan være verdt å få med seg for utelivet. Ellers ikke så mye å se der. Relativt farlig å tusle rundt i sentrum hvor de fleste «attraksjonene» er. Byen er kjent som en av de beste stedene å gå ut i sentral Amerika. Sjekk hvor det er trygt å bo, og å gå ut. Det er lurt å holde kontakt med lokale for råd. Zona Rosa er stort sett ganske trygt,og det er også her de fleste klubbene og slikt er. Et annet bra alternativ er å ta seg ut til Santa Tecla,som er en liten forstad til San Salvador. Der er det mye bra barer som er samlet i en liten gate.

Lago Coatapeque:

Lago Coatapeque

Lago Coatapeque

Fin innsjø i et vulkansk krater. Verdt å få med seg. Det kan fint gjøres som en dagstur fra San Salvador eller omliggende landsbyer. Jeg vil anbefale å leie en bil, dog være bevisst på at veien ned til innsjøen er ganske dårlig.
Det går også lokale busser dertil, men de er av varierende kvalitet, og er ikke uvanlig at det kommer skurker ombord som raner passasjerene(dog mest vanlig innad i San Salvador).

Båter på coatapeque

Båter på coatapeque

Ved innsjøen så er det veldig fint å leie en liten båt som vil ta deg ut på innsjøen og til et sted som er fint for bading.
Det er også noen hosteller langs krateret, som har veldig fin utsikt. Dette er verdt å gjøre for dem som har god tid.

Øst- San Salvador
Karneval i november i San Miguel. Det var der når jeg besøkte området, men de lokale Salvadorerne advarte meg mot å dra der ettersom det kan bli ganske farlig. Det er også diverse landsbyer som er fine her, men man kan få mye samme opplevelsen av å besøke landsbyene vest i landet.

Det er selvsagt mange andre steder å oppleve i El Salvador, men disse er blant de mest populære for turister i området. Det er et relativt lite land, så man kan se ganske mye på 1-2 dager om man leier en bil. Det er absolutt å anbefale for dem som har under en uke. Bare prøv å unngå å kjøre inn i noen gerilja eller gjeng soner, det kan medføre problemer

 Posted by at 6:24 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)